Hvorfor rense huden?

En god renserutine er kanskje noe av det viktigste du gjør for huden din. Daglig utsettes huden for store påkjenninger utenifra, i form av makeup, UV-stråler, forurensing, frie radikaler fra pc, bakkeozon og ikke minst mikroorganismer. Huden er stor del av immunforsvaret, så det gjelder å holde den i friskt beredskap! Og det er her rensen kommer inn som en viktig del av det å opprettholde en sunn og velfungerende hud.

I løpet av natta jobber huden på spreng for å reparere og vedlikeholde celler og vev etter dagens påkjenninger. På hudoverflaten skilles det ut avfallsstoffer som talg, svette og døde hudceller, som blir liggende som en “hinne”. Spruter man bare litt vann i ansiktet om morgenen, vil ikke dette være nok for å løse opp i “hinnen” av avfallsstoffer. Smører man i tillegg en krem oppå dette vil ikke virkestoffene i kremen kunne trenge ordentlig ned i huden, og effekten blir deretter. Huden vil på sikt kunne oppleves som grå/gusten, bli mer utsatt for tilstopninger (sorte prikker og kviser) og mangel på fukt.

Fukt – hudens beste venn!

  • Fukt er det viktigste du gir huden din, uansett hudtype og alder.
  • Fukt holder huden smidig, motstandsdyktig og funksjonell.
  • Fukt hindrer uttørking som kan føre til sensitivisering, tidlige aldringstegn, akne og sorte prikker.

At fukt kan forhindre akne og sorte prikker høres kanskje rart ut. Men fuktnivået er så viktig for huden, at blir den dehydrert, vil den etterhvert produsere mer talg for å prøve å “fukte” seg selv. Dette vil kun føre til for mye talg (fett) i huden, og ikke gi mer fuktighet.

På sikt vil dette kunne resultere i sorte prikker og akne hos mange. Så er man i tvil om hva man skal velge i produktjungelen, start med en god rens og fuktighetskrem. Få i gang en god rutine på dette, så kan man skreddersy og eventuelt tilføre flere produkter etterhvert.

Klar for å avansere?

NATTKREM

En nattkrem har litt andre egenskaper enn dagkrem. Når vi sover, jobber huden med å reparere de skadene den eventuelt har blitt påført i løpet av dagen. Nattkremen bør derfor være rikere (inneholde høyere andel pleiende ingredienser) enn dagkremen, for å gi huden “byggestener” til dette arbeidet. Ofte har disse kremene tykkere konsistens på grunn av dette.

Begge kremene er derfor viktige på hver sin måte. Etter rens og dagkrem bør man altså prioritere nettopp nattkremen. Nattkrem er spesielt viktig når man har rundet 25 år og oppover. Prosessene i huden begynner allerede nå å gå langsommere, så for å være føre var, er dette en god investering i god hudhelse. Ønsker man likevel å bruke den samme fuktighetskremen dag og natt, husk å velge en uten UV-filter. Det kan virke irriterende på huden å ha dette på døgnet rundt.

PEELING

En gang i mellom har huden veldig godt av en god omgang med peeling. Gevinstene er mange:

• Fjerner døde hudceller slik at produksjonen av nye, friske hudceller får seg et lite “spark bak”.

• Øker sirkulasjonen i huden - avfallsstoffer fjernes og næringsstoffer opptas lettere.

• Generelt en dyp og grundig “rens”.

Resultat =  en sunnere, friskere hud med mer glød!

Kropp: Påføres tørr hud, skubb godt, og skyll av. 1-2 ganger i uken.
Ansikt: Påføres fuktig hud, bland den ut med litt vann i hånden og peel forsiktig i ett par minutter. Perfekt å bruke i dusjen når huden er varm og fuktig. 1-2 ganger i uken

SERUM

Serum er problemløseren for de som virkelig ønsker å jobbe i dybden med huden sin, har motivasjon nok til å inkludere dette i rutinen, og som ønsker maks resultater.

Serumet velges gjerne ut ifra hvilken tilstand huden er i, eller ut ifra noe du ønsker å fokusere ekstra på. Dette kan f.eks. være fuktighet, næring, linjer/rynker, glød eller pigmentforandringer. Serumet påføres under dag/nattkrem på nyrenset hud, og har evnen til å trekke dypere ned i huden enn de kremene du bruker over. Samtidig som det også øker effekten av disse kremene ved å “dra de med seg dypere ned i huden”.  Det inneholder høyere konsentrasjoner av aktive, pleiende ingredienser enn vanlige kremer, altså de ingrediensene som faktisk gjør noe for huden din. Brukes gjerne også som en kur i perioder man har spesielle behov, for eksempler til årstider osv.

ØYEKREM

Øyene er i nærmest konstant bevegelse hele dagen, samtidig som huden er aller tynnest akkurat i dette området. Dermed er det ikke så rart at det også er her vi først ser de tidligste tegnene til fine linjer. Allerede fra rundt midten av 20-årene dukker de første opp, og derifra “går det bare en vei”!

Produkter som brukes ellers i ansiktet kan fort bli for sterke for den tynne og ømfintlige huden rundt øynene, og derfor er det lurt å bruke gode produkter som er tilpasset denne huden. Helt fra man i tenårene begynner å bruke mascara burde man pleie huden rundt øynene med mild, fuktighetsgivende øyekrem. kke alle tenker på linjer rundt øynene som den store skrekken. Fuktighet og næring er likevel et behov mange opplever blir større med årene. Tørrhet, eksem og irritasjon rundt øyepartiet er et velkjent “problem”.

 

VI HJELPER DEG Å VELGE RIKTIGE PRODUKTER TIL DIN HUD!